Перекладач

среда, 13 марта 2013 г.

Урок мови 12.03

Пишу свої враження від учорашнього уроку сьогодні, бо вчора не було часу, перевіряла контрольні роботи 9-х класів.
Учорашній урок розпочався із виховної 10-хвилинної роботи, яку проводили Наталя Євгенівна та кл. керівник 7-А класу. Я дізналася, що діти погано поводилися не лише на мойому уроці л-ри, а й на інших. Класний керівник телефонував батькам деяких учнів та проводив із ними бесіду. Хочу подякувати і кл. керівникові, і Наталі Євгенівні, бо вчора на уроці учні були хорошими і слухняними. Дисципліна була ідеальною, і, незважаючи на те, що урок почався на 10 хвилин пізніше, ми встигли виконати усі завдання: попрацювали над текстом, поговорили про добро, потім підійшли до вивчення нової теми "Написання сполучників разом та окремо", розібралися із теоретичним матеріалом, а потім почали закріплювати його на практиці. Спочатку я помітила, що дітям було важко відрізняти за контекстом сполучники від співзвучних із ними інших частин мови (щоб - що б, проте - про те, зате - за те і т.д.), але після роботи з таблицею та виконанням усної коментованої вправи вони усе зрозуміли, написали добре коментований диктант, а потім створили гарні речення (в одному повинен бути сполучник, в іншому- сам. ч.м. з прийменником або часткою). Їм дуже подобалося зачитувати свої речення та пояснювати іх, а якщо я помічала, що учень помилився, то він одразу ж розумів помилку та виправляв її. Потім ми записали д.з. і пролунав дзвінок. Урочарній урок дуже швидко промайнув. Він мені сподобався. Сподіваюсь, що завтра урок л-ри пройде так само дисципліновано та успішно. 

2 комментария:

  1. Це,звичайно, не самоаналіз, але справжні ваші відчуття від дня, що прожили. Дивно, але тільки вам вдається регулярно знаходити час на розмову про день вчорашній, можливо це не завжди методичні висновки, але навіть навіть дрібнички, що ви помічаєте і запам'ятовуєте, є вкрай важливими.
    Пробуйте не тільки ділитися емоціями і переживаннями, а й формулювати поради: щоб потрібно врахувати чи зробити інщим разом.
    Приємно спостерігати за вашою сумлінною роботою.

    ОтветитьУдалить
  2. Дякую, Олено Анатолівно. Я спробую. Просто ніяк не можу вилікуватися, знову іду на лікарняний, щоб з понеділка нормально працювати.

    ОтветитьУдалить